Sayfalar

28 Nisan 2012 Cumartesi

BİTKİLERİN ŞİFASI



Kudret narı 

•Mideye iyi gelir: Kudret narı mide bağırsak rahatsızlıklarında ilk akla gelen besinlerdendir. Ülser, gastrit, kolit, kabızlık gibi sorunlara karşı kullanılmaktadır. Kırk gün süreyle kür yapılması önerilmektedir.
•Yaraların iyileşmesi için kudret narı iyi bir doğal alternatiftir.


•Kadınlarda görülen vajina yaraları için zeytinyağında bekletilmiş kudret narı kullanılabilir.
•Egzama ve sedefe iyi gelmesi kudret narı yararları arasındadır. Bu durumlarda merhem olarak kullanılır.
•Şeker hastalığına iyi gelir: Kudret narı şeker rahatsızlığına karşı da faydalıdır. Geleneksel Çin Tıbbında kudret narından yapılan ekstrenin şeker hastalığına olumlu etkiler yaptığı yapılan araştırmalarda tespit edilmiştir. Kudret narının içinde bulunan dört maddenin şekeri düzenlediği bu araştırmalarda ortaya çıkmıştır.

Rezene Tohumu
Şifalı bitkiler den Rezene’nin bilinen diğer isimleri arasında arapsaçı, meyena ve raziyane bulunmaktadır. Rezene bitkisi dünyada Avrupa, Afrika ve asya kıtalarında yetişmektedir. Ülkemizde ise İstanbul, İzmit, Çanakkale, Zonguldak gibi denize kıyısı olan illerimizde yetişmektedir. Rezene bitkisinin sarı çiçekleri bulunmaktadır. Uzun süre yaşayan otsu bir bitkidir. İçerisinde bol miktarda yağ bulunmaktadır. Bu yağlar uçucu yağlardır. Rezene çayının en çok bilinen faydası iştah açıcı özelliğe sahip olmasıdır.


Isırgan otu
Ülkemizde bol miktarda yetişen, boyu 20 cm ile 60 cm arasında değişen, genelde sulak yerlerde ya da yol kenarlarında görülen bir bitki çeşididir. Şifalı Bitkiler Isırgan otu denilmesinin sebebi cilde değdiğinde oluşturduğu kaşınma ve yanma hissidir.

Isırgan otu halk arasında afrodizyak bir ürün olarak kullanılabilmektedir. Kereviz Tohumu ve Koyun Sütü ile karıştırılan Isırgan Otu afrodizyak etki göstermektedir







Zencefil

İştah açıcıdır,
Antiseptik özelliği kanın temiz kalmasını sağlar,
Mideyi düzenler,
Mide bulantılarını giderir,
Mide ağrılarında ve hazımsızlıkta iyi bir seçimdir,
... Bağırsaklarda biriken ve atılamayan gazların kolaylıkla atılmasını sağlar(colic),
Solunum yollarını açar,
kanın yapısını daha akışkan hale getirir(ki bu kalbin daha rahat çalışmaı demektir)
Vücutta sıcaklık ve terleme meydana getirir.
Zencefil gerçekten iyi bir anti oksidandır(oksitleri temizler dışarıya atılmasına yardımcı olur)
Kalp ritminin düzene girmesini sağlar,
özellikle romatizmal rahatsızlıklarda bin yıllardır kullanılmaktadır.
Baş ağrılarını gideici özelliği vardır,Zencefil
Uykuyu rahatlatır,
Kandaki kollesterolu diğer bir çok bitkiye nazaran daha fazla oranda düşürür,
Bu ve buna benzer daha bir çok faydaları vardır zencefilin

Keten tohumu
İÇİNDEKİLER:Tohumda %35 yağ Linolik asit %5 sümüksü madde Cyanogene iikozit limarin Enzim linaze Lesitin E vitamini


YAN TESİRİ: Normalde bilinen herhangi bir yan tesiri yoktur.


TAVSİYE: Ketenin Anadolu’da tarımı yapılmaktadır. Keten tohumundan elde edilen bezir yağı, yıllarca İnebolu, Kastamonu


ve bazı yörelerde yemeklik yağ olarak kullanılmıştır.


Beziryağı, midede biraz şişkinlik yapar. Havada çabuk kuruduğu için boyacılıkta kullanılır. Bitkinin sapından keten ip elde edilip, sağlıklı keten elbiseler üretilir. Keten bezinden yapılmış çarşafa yatmak, ketenden mamul iç çamaşırı giymenin böbrek taşı oluşumunu engelleyici etkisi vardır.Keten tohumu kavrulup şekerle yenirse, ses tutulmasına faydalıdır.


ŞİFASI:
1) Ağrı kesici: Keten tohumu öğütülüp balla macun yapılarak yenmeye devam


2) Mide ülseri: Keten tohumu, nane ve kekikle öğütülüp balla karıştırılarak macun yapılıp aç karma öğünde 1 ‘er şeker kaşığı yenmeye devam edilir.


3) Mide ve bağırsak iltihapları: Keten tohumu, ıhlamur ile macun yapılıp yenmeye devam edilir.


4) Bronşit, nezle, öksürük: Keten tohumu, ıhlamur ve meyan köküyle öğütülüp balla macun yapılıp yenmeye devam edilirse, içerisini yumuşatır, balgam söktürür, soğuktan mütevellit hastalıkları geçirir.


5) Basur: Keten tohumu, ıhlamur, meyan kökü ceviz yaprağıyla beraber övünülüp balla macun yapılıp yemeklerden 1 saat önce 1 ‘er şeker kaşığı yenir.


6) Böbrek taşı ve iltihabi: Keten tohumu, ayrık otu kökü, atkuyruğu ile beraber öğütülüp balla macun yapılarak günde 3’er kez yenmeye devam edilir.


7) Çıban: Keten tohumu öğütülüp kaynatılır, lapa olarak çıbanın üzerine vurulur.


8) Yanık: Keten tohumu öğütülüp kaynatılır, içindeki sümüksü madde sıkarak alınır, yanık olan yere pansuman yapılır.


9) Cilt bakımı ve çiller: Keten tohumu, ıhlamur çiçeğiyle beraber öğütülüp kaynatılır, soğuyunca sıkılıp içindeki sümüksü madde çıkarılıp çillere masaj yapılır. Kırışıklıklara masaj yapılır.


10) Kanser: Keten tohumu, ısırgan otuyla beraber kaynatılıp balla macun yapılır, yenmeye devam edilir.


Polen

İÇİNDEKİLER:
B5 vitamini (bol miktarda) A1, B1 B2, B3, 84, B6, B7, B8, C, D, E, H, P, PP vitaminleri - Protein 22 çeşit amino asid - 27 çeşit madeni tuz Coenzim. Tabii homoin Karbonhidrat. Pigment Ferman terler
YAN TESİRİ: Bilinen herhangi bir yan tesiri yoktur.
TAVSİYE: Polen, arıların, çiçeklerden topladığı çiçek tozlarıdır. Koyanın önüne kurulan bir tuzakla bu çiçek tozları alınır. İnsan vücu...du için elzem bir gıdadır. Yoğun çiçek polenleri, o bitkinin şifasına göre belirlenebilir.
Mesela elma çiçeği.
  
ŞİFASI:
1) Vücuda kuvvet verici: Polen balla macun yapılıp yenmeye devam edilir.
2) Saç bakımı: Polen, zeytinyağı ile krem yapılıp saç diplenme sürülür. Polenli bal yenmeye devam edilir.
3) Kan yapıcı: Polen, ısırgan tohumu ile beraber balla macun yapılıp yenmeye devam edilir.
4) Kabızlık: Polen, sıcak bal şerbetinde eritilip müzmin Kabızlık durumunda içilir. Yemeklerden sonra 1 ‘er çay bardağı içilir.
5) Stres: Polenli bal macunu yenmeye devam edilir.
6) Bronşit, Astım, Nezle: Polenli bal macunu yenmeye devam edilir. Polen aç karnına 1’er tatlı kaşığı yenmeye devam edilir.
7) Kanser: Polen, ısırgan tohumu, şalgam tohumu ile beraber macun yapılıp yenmeye devam edilir.
8) Prostat: Polen, kereviz tohumu ile beraber macun yapılıp yenmeye devam edilir.
9) Cilt temizliği: Polen, zeytinyağı ile krem haline getirilip yüze sürülür.
10) Nekahet dönemi: Polen macunları hastaya yedirilirse hastanın çabuk iyi olması sağlanır.
11) Yaşlı ve bebelere: Poleni yalnız veya balla karıştırıp, sütle birlikte bebe ve yaslılara gelişmesi için yedirilir, içirilir


Havlıcan Kök

İÇİNDEKİLER: Nişasta Rezin Uçan yağ Tanen
YAN TESİRİ: Normalde herhangi bir yan tesiri yoktur.
TAVSİYE: Havlıcan, ısıtıcı, vücuda kuvvet verici bir baharattır. Yüzyıllardır yukarıdaki maksatlar için kullanılmıştır. Beli sıktırarak çocukların yatağa istemesini engeller. Havlıcan zambak gibi çiçekli ve köklü bir bitkidir. Menşei Hint ve Çin olmasına rağmen Çine gidip gelenler bu bitkiyi ülkemize ...kazandırırlarsa iyi bir hizmet yapmış olurlar. Baharatçılarda satılan hazanbel kökleri, Havlıcan bitkisinin zambak köküne benzer köklerinin kurutulmuş halidir.
ŞİFASI:
1) Romatizma, kulunç: Havlıcan kaynatılıp balla tatlandırılarak içilir.
2) Yatağa işeyen çocuklar için: Havlıcan kaynatılıp balla tatlanlandırılarak içilir. Havlıcan, civanperçemi öğütülüp, incir, hurma ve balla karıştırılarak macun yapılıp yenmeye devam edilir.
3) Vücuda kuvvet verici: Havlıcan, ısırgan otu tohumu, keten tohumu, polen öğütülüp balla macun yapılarak yenmeye devam edilir.
4) Balgam söktürücü: Havlıcan, ıhlamur ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
5) Mide ekşimesi: Havlıcan kaynatılıp balla tatlanlandırılarak içilir.
6) Gaz söktürücü: 1 su bardağı il ikbal şerbetine Havlıcan unu katılıp içilir.
7) Adet söktürücü: Havlıcan kaynatılıp balla tatlandırılarak içilir.
8) İdrar söktürücü: Aynı uygulama yapılır.
9) Öksürük, bronşit: Aynı uygulama yapılır.
1O) İçerisini ısıtıcı: Aynı uygulama yapılır.
11) Ağız kokusu: Havlıcan kökü çiğnenir.
12) Mafsal Ağrıları: Havlıcan kökü, kaynatılıp, balla tatlanlandırılarak 1’er çay / su bardağı içilir


MSR SANDALOZ (SANDAROZ)
  Sakızlı KARIŞIM yemeklerden 30 - 45 dakika önce bir Tatlı kaşığı Toz karışımı üç yemek kaşığı yoğurt ile karıştırarak tüketiniz yada bir Tatlı kaşığı tozu bir bardak su veya meyve suyuyla karıştırarak da kullanabilirsiniz. Ürünümüz çay degildir, kaynatma veya demleme gibi sıcak uygulanan yöntemlerle yapılmaz.
  Midesinde rahatsızlığı olanların yemekle birlikte Almasi önerilir .... Ürünü aralıksız 3 ay kullanılması ve daha sonra bünyenin kendi düzenini sağlaması için 2 ay bırakılması Tavsiye edilir.
MSR SANDALOZ Sakızlı KARIŞIM FAYDALARI Ağları çözer.
  Metabolizmayı hızlandırır. Kolestrolü düşürür. Tansiyonu dengeler.
Tokluk hissi SağlarBağırsak çalıştırır


Kitre
1) Öksürük, balgam: 10 gr. kitre, 200 gr. sıcak su içinde eritilip, şeker ve badem ile beraber yenir.
2) Böbrek rahatsızlıkları: 10 gr. kitre, 200 gr. sıcak bal şerbetinde eritilip içilmeye devam edilir.
3) Vücudu şişmanlatıcı: 10 gr. kitre, 200 gr. sıcak Süt içinde eritilip içilmeye devam edilir
4) Boğaz iltihabi: Kitre zamkı ağızda emilir
5) bademcik: Kitre zamkı ağızda emilir
6) Ağız içi yaralar: Kitre, zamkı ağızda emilir.
7) Yara: Kitre, Zeytinyağı ile krem yapılıp yaralara sürülür


ILHAMUR
1)ŞİFASI: Öksürük, balgam: Ihlamur demletilip içilirse göğsü yumuşatır, rahatlatır, terletir.
2) mide rahatsızlıkları: Ihlamur sade olarak kaynatılıp içilirse hazmı kolaylaştırır, kekik, nane, rezene ile demletilip içilirse mide yanması, kusma gibi rahatsızlıklarda uzun süre kullanılır.
3) Saçları kuvvetlendirici: Ihlamur kaynatılıp suyu ile bas yıkanırsa saçları Besler.
4) Kulunç ve bel Ağrıları: Ihlamur, Selvi kozalağı ile beraber kaynatılıp içilirse ve içmeye devam edilirse faydalıdır.




Ada Çayı 
ŞİFASI: : 1 - Nefes darlığı: adaçayı, sinirli otla beraber demlenip içilmeye devam edilirse nefes darlığına faydalıdır
2 - Kan temizleyici: adaçayı, kekikle beraber demlenip, balla tatlandırılarak içilmeye devam edilirse kani temizler
3 - Öksürük, Bronşit: adaçayı, kekik , papatya, nane gibi bitkilerle demlenip içilirse öksürüğe faydalıdır
4 - Halsizlik - Bitkinlik: adaçayı demlenip balla tat ... landırılıp içilir.
5 - mide rahatsızlıkları: adaçayı, mide bulantısı, gaz ve Hazım problemlerinde faydalıdır
6 - Kalp güçlendirici: adaçayı, Alic, oğul otu gibi bitkilerle demlenip içilmeye devam edilirse faydalıdır.
7 - Dişleri beyazlatıcı: adaçayı, öğütülüp losyonu dişlere sürülürse dişleri beyazlatır
8 - Saçları kuvvetlendirici: adaçayı losyonu ile Saçlar yıkanırsa, saçları Besler
9 - Şeker hastalığı: adaçayı kaynatılıp içilmeye devam edilirse şekeri düşürür.
10 - sinirleri teskin edici: adaçayı, Karabaş otuyla beraber demlenip içilirse sinirleri teskin Eder
11 - Ansajin, Ağız ve Boğaz iltihabi: adaçayı, papatya ile demlenip Gargara yapılır ve içilmeye devam edilir.
12 - Egzama-Mayasıl: adaçayı losyon yapılıp Gunde 1-2 kere Pansuman yapılır.


Aynı sefa çiçeği
İÇİNDEKİLER
Uçan yağ Krotin Likopin Fiavoksantin Fitostenn Fermentler Kalenden Fitonzidler Glikozidler C vitamini Saponin Kartotin


YAN TESİRİ: Normalde herhangi bir yan tesiri yoktur.
ŞİFASI:
1) Adet düzenleyici: Aynı safa yaprak ve çiçekleri demlenip balla tatlanlandırılarak içilmeye devam edilir.
2) Safra söktürücü: Aynı safa yaprak ve çiçekleri demlenip balla tatlanlandırılarak soğuk olarak içilmeye devam edilir.
3) İştah açıcı: Aynı safa çiçekleri demlenip balla tatlandırılır, aç karnına ve yemek esnasında içilir.
4) Yatıştırıcı, sinir gerginliği: Yaprak ve çiçekleri demlenip balla tatlanlandırılarak içilmeye devam edilir.
5) Kalp rahatlatıcı: Yaprak ve çiçekleri demlenip balla tatlandırılıp soğuk olarak içilmeye devam edilir.
6) Mide ve bağırsak iltihabı: Aynı safa çiçek ve yaprakları demlenip balla tatlanlandırılarak aç karnına içilmeye devam edilir.
7) Böbrek ve rahim iltihapları: Çiçek ve yaprakları demlenip balla tatlanlandırılarak içilmeye devam edilir.
8) Cerahatli yara ve çıban: Aynı safa çiçek ve yaprakları lapa yapılıp vurulur.
9) Sedef: Aynı safa çiçeği demlenip içilmeye devam edilir.
Aynı sefa çiçeği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder